Archive

Archive for September, 2010

Šiandien Vilniuje - Zygmunt Bauman paskaita!

September 30th, 2010 moda No comments

Šiandien, ketvirtadienį, 18 val. Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/2, Vilnius) vyks Z.Baumano paskaita „Mes patys kaip vartojimo objektai“ („Selves as Objects of Consumption“).

Vizito organizatorius, prof. L.Donskis:

Kartu su Anthony Giddensu, Jürgenu Habbermasu ir Ulrichu Becku Z. Baumanas bene labiausiai paveikė nūdienos sociologiją ir socialinę filosofiją, o ypač - tapatybės bei savivokos diskursą. Visame pasaulyje jis pripažįstamas kaip vienas giliausių bei subtiliausių modernybės ir postmodernizmo interpretatorių.

Daugiau 15min rašinyje.

Prof. L.Donskiui už iniciatyvą Mediana skiria plius 100 taškų.

Veislinės katės maišuose, arba žemas IT raštingumas

September 28th, 2010 moda 3 comments

Naujo ekonominio sezono pradžią žymi padidėjęs neadresuotos reklamos srautas (ypač jei aktyvavote “catch all email” funkciją) ir hiperaktyvūs pardavimų vadybininkai. Įdomiausiais pokalbis pavyko su įmonių katalogą internete kuriančia kompanija. Ką jau čia, su Visalietuva.lt.

Šie, sakykim, “Lietuvos rinkos lyderiai” siūlė man katinų maišuose ir stebėjosi, kad jų nenoriu.

Siūlė daug gerybių - išplėstinę informaciją apie įmonę, aktyvuotą nuorodą į įmonės puslapį, o taip pat pirmąją vietą paieškos rezultatuose pagal pasirinktus raktažodžius. Visas paketas metams kainuoja tik apie 11 000 Lt. Plius PVM, žinoma.

Read more…

Ką suteikia ir ką atima žinojimas

September 1st, 2010 moda 2 comments

Sykį rugsėjo 1-osios šventėje būdama 12-tokė verkiau graudžiom ašarom. Verkiau žiūrėdama į pirmokus ir galvodama - Dievuliau, kiek šitoms nekaltoms sieloms reikės patirti! Kiek energijos skirti savo pozicijos užkovojimui, kiek pozityvios ir negatyvios bekovojant gauti. Visuomenė ir gražus, ir negražus darinys. Šiems kontrastams viename apibūdinti nerandu tikslesnio pasakymo nei iš gero britų filmo atėjęs “It always comes with the package”. Užtat kiek pirmų kartų laukia tų pirmokėlių!

Kalbant apie žinias, žinojimą - jie turi vieną keistą sąvybę: juos nebūtinai lydi paprasta žmogiška laimė ir ramybė. Minties neplėtosiu, paliksiu tai jums patiems šį lietingą vakarą.

O prasidedant naujam sezonui noriu palinkėti šilumos ir kiekvienam padovanoti po mažą apvalų veidrodėlį su lapeliu “Tavo gyvenimą kuria jis ir tik jis”. Pažiūrėkite į jį kaskart kai pradėsite burnoti ant prasto oro, valdžios, vis neatsigaunančios rinkos, prisiimtų paskolų ir ligų.

Žinojimas, kad savo pasaulį susikūri pats išlaisvina ir nuspalvina. To ir linkiu.